İçindekiler
Gastrite Ne İyi Gelir?
Gastrite ne iyi gelir, bu hastalık çağımızın genel sorunlarından birisidir. Gastrit mide çeperinin iltihaplanması olarak adlandırılabilir. Ciddi oranda alkol tüketimi, yersiz ilaç kullanımı, sigara ve stres gibi sebepler bu hastalığı yaygın hale getiriyor. Ayrıca mide yanmasına ne iyi gelir başlıklı yazımıza da bakmanızı öneririz.
Gastrit Neden Olur: Gastrit, bakteri enfeksiyonundan ortaya çıkan bir hastalıktır. Bireyin iştahının azalması, kusma, bulantı, karında oluşan şişlikler, dışkının renginin koyulaşması, sindirim problemleri oluşmaktadır.
Gastrit hastalığından kurtulmak için çevrenizce gastrite ne iyi gelir ve mide yanmasına bitkisel doğal tedavi yöntemi nedir tarzında çeşitli soruları duyabilirsiniz. Bazı bitkiler ile midedeki iltihabı ve tahriş olmayı azaltacak çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Mide ve bağırsaklardaki iltihabı vücuttan atmak için bir çok bitki tedavisi mevcuttur. Gastrite ne iyi gelir, mide yanmasına bitkisel doğal tedavi yöntemi için şu bitkiler kullanılmalıdır; Meyan kökü, zerdeçal ve papatya gibi doğal bitkilerdir.
Mide Yanmasına İyi Gelen Bitkisel Tedavi Yönetmleri Nelerdir?
Papatya Çayı Mide Yanmasına İyi Gelir Mi?
Gastrit için uygulanması mümkün olan tedavi yöntemleri arasında papatya bulunmaktadır. Papatyanın içerisinde buluşan bileşenler yardımı ile iltihap kurutucu, ağrı kesme ve anti bakteriyel özellikleri var olmaktadır. Bağırsak sorunu yaşayan ve ya gaz birikimi problemlerini sürdüren bireyler için papatya çayını tüketmeleri iyi olacaktır.
Papatya, sindirim problemi yaşayan ve mide dokuları tahriş olmuş kişilerin kullanması gereken bir doğal bitki çayıdır. Bitki içerisindeki vitaminler ile kendinizi daha rahatlamış, hasar görmüş dokularınızın da iyileştiğini göreceksiniz.
Meyan Kökü Mide Yanmasına İyi Gelir Mi?
Gastrite iyi gelen bir diğer bitki ise meyan kökü dür. Meyan kökü mukoza tahriş problemini en aza indiren bir bitkidir. Reflü, soğuk alma, ülser için de önerilen bir tedavi yöntemidir. Meyan kökünü kullanan bireyde yan etki görülmesi de olası bir durumdur. Meyan kökünün hiçbir şekilde kendi başınıza kullanmamanız gerektiği, bir doktor yardımı ile gerekli ölçülerde alınması önerilir.
Kullanılan meyan kökünün DGL olması önemli bir unsurdur. Diğer türlü kullanılan meyan köklerinde ciddi problemler yaşanabilmektedir. Herhangi bir şekilde meyan kökü kullanımına başlayacak olan bireyler doktor yardımı ile bu bitki türünü kullanmalıdır.
Zerdeçal Mide Yanmasına İyi Gelir Mi?
Zerdeçal sarı hardal rengini veren bir bitki türüdür. Çok eski çağlardan beri kullanımı bulunan bu bitki pek çok kültürü etkisi altına almıştır. Çeşitli hastalıkların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Zerdeçalda içerisinde bulunan kurkumin pigmenti ile vücutta iltihap oluşumu büyük ölçüden engellenmiş olur. Bu engellenme ile kişi kendini daha rahat bir yaşa alanı içerisinde hisseder. Gastrite ne iyi gelir ve mide yanmasına bitkisel doğal tedavi yöntemi olarak kullanılması mümkün olan bu bitkiye bir çok şekilde ulaşmak yolları vardır. Antioksidan özelliği ve sindirim sistemini rahatlatan sonuçları ile zerdeçal gastriti büyük ölçüde yenmektedir. Dünyanın çeşitli yerlerinde yapılan araştırmalara göre zerdeçal içerisinde ki bileşenler ile ortalama 1-2 hafta içinde hastaların problemleri azalmaktadır.
Kimyon Mide Yanmasına İyi Gelir Mi?
Gastrit veya mide yanması problemini yaşayan bireyler hazımsızlık, midede şişkinlik ve ekşime sorunları ile sık sık karşılaşmaktadırlar. Bu sorunlar kişinin günlük yaşantısını etkilediği gibi yediği yemekten zevk almasını da engellemektedir.
Akdeniz mutfağı içerisinde bulunan kimyon, gastrite karşı ağrı kesici bir özelliğe sahiptir. Kimyon gastriti iyileştirmez fakat ağrısını büyük derecede hafifletmektedir. Gastritin hafiflemesi adına yarım çay kaşığı kimyon ve bir litre suyun karıştırılarak belli bir miktarda kaynatılması önerilir. Bu kaynamanın ardından süzülen suyun günde belli oranda alınması ile bu problemi yaşayan kişilere verilen bir öneridir. Dikkat edilmesi gereken diğer bir problem ise gastrit hastalarının baharat tüketimidir. Bazı baharatlar gastrit hastalarına yaramamaktadır ve aynı zamanda da sorun yaratmaktadır. Bu sebeple kimyon kullanımı öncesinde doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.
Zencefil Mide Yanmasına İyi Gelir Mi?
Zencefil içerisinde bulunan mineraller ile bağırsaklarında sorun olan ve çeşitli gastrit şikâyetleri çeken bireyler kullanmalıdır. Mideyi rahatlatıcı bir etkisi olan zencefil Güney Asya bölgesinde yetişen bir bitkidir. Son zamanlarda ulaşım için bir çok kolaylık sağlanan bu bitki türüne rastlamak daha basittir. Sindirim sorunu, mide şişkinlikleri, bulantı ve dolaşım sorunu yaşayan hastaların bu bitkiye başvurmaları önerilir.
Karnıyarık Otu Mide Yanmasına İyi Gelir Mi?
Günlük hayatında kabızlık çeken ve bağırsaklarında sorun yaşayan bireylerin kullanımı için önerilmektedir. Günlük lif alımını artıran bu bitkiye çok yüksek seviyelerde lif içerir ve ishali dahi tedavi etmektedir. Gastrit problemi yaşayan bireyler karnıyarık otu kullanarak bu rahatsızlarını hafifletebilir hatta iyileştirebilir. Karnıyarık otu bir çok şekilde kullanıma sunulmaktadır. Bunların içerisinde toz, kapsül ve granül şekilleri bulunmaktadır.
Genellikle oral yolla alınan bu bitki, bakteri sorunu yaşayan bireylerin ve ya bu sebepten gastrit rahatsızlığı çekenlerin enfeksiyonu yok etmek amacı ile kullanabileceği doğal yöntemlerden birisidir. Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise bu bitkinin kullandığınız herhangi bir antibiyotik ile etkileşime geçmesi sizi rahatsız edecek bir sorun ile karşılaştırabilecek gerçeğidir. Herhangi bir şekilde gastrit problemi yaşayan bireyler doğal yollara başvuracağı sırada bunu doktoru ile paylaşmalı ve buna uygun bir program belirlenmemelidir. Karnın üstünde bulunan şişlikler için doktora gidilmelidir. İhmal etme durumunda gastritten başka rahatsızlıklarda ortaya çıkabilmektedir.
Böylece gastrite ne iyi gelir öğrenmiş olduk ancak bunları uygulamakta bir o kadar önemlidir mide rahatsızlığından kurtulmak için.
Last Updated on 26 Eylül 2021 by Saglikloji