Krill Yağı (Krill Oil) Faydaları, Yan Etkileri, Kullanıcı Yorumları

krill yağı (krill oil) faydaları, yan etkileri, kullanıcı yorumları
krill yağı (krill oil) faydaları, yan etkileri, kullanıcı yorumları

Krill Yağı 

Krill yağı, Antartika sularında balinaların çevresinde yaşayan ve karidese benzeyen Krill canlısından elde edilir. Ekosistemin önemli bir parçası olan Krill canlısının avlanmasına önemli kısıtlamalar getirilmiştir.  Zengin bir Omega-3 kaynağı olarak krill yağı son dönemlerde oldukça ün kazanmıştır.

Krill Oil

Krill oil özel bir durum olmadığı sürece ve ilaç etkileşimi söz konusu değilse her yaş grubu için değerli bir takviyedir. Krill oil çokcuklar için de oldukça önemli bir besin takviyesidir. Özellikle çocukların gelişim çağında krill yağını kullanması sinir, beyin ve göz sağlıkları üzerinde olumlu etkiler gösterir.

Krill Yağı Faydaları

Antartika’da okyanus sularında yaşayan krill canlısından elde edilen krill oil Omega-3 yönünden oldukça zengindir ve insan sağlığına katkısı çok fazladır. Birçok organ üzerinde krill yağı faydaları gözlemlenmiştir. Krill yağı üzerinde yapılan incelemeler ve akademik çalışmalar bu yağın kemiklere, zihne, kalbe, karaciğere ve diğer birçok organa faydalı olduğunu göstermiştir. Kril yağı kalbi düzenler, doymuş yağ asitlerini eritir, kan dolaşım sisteminin sağlıklı çalışmasına katkı sağlar ve balık yağlarından 3 kat daha fazla Omega-3 içerir. Bilinen krill yağı faydaları:

krill oil
krill oil

Krill Oil Faydaları

  • Krill yağının kötü kolesterolü düşürdüğü, iyi kolesterolü yükselttiği bilinmektedir.
  • Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltması krill oil faydaları arasındadır.
  • Genel sağlığın korunmasına ve iyileştirilmesine katkı sağlar.
  • Beyin fonksiyonlarını kuvvetlendirir ve hafızayı güçlendirir. Beyni yaşlanmanın olumsuz etkilerinden korur.
  • Eklem iltihabı riskini azaltır.
  • Böbrek fonksiyonlarını korur ve geliştirir.
  • Nezle ve gribe iyi gelir. Burun akıntısını azaltır.
  • Göz sağlığını korur.
  • Krampları azaltır.
  • Enfeksiyon ve artrit ağrılarını azaltır.
  • Beyin fonksiyonlarını geliştirerek kişinin moralini düzeltir. Depresyona iyi gelmesi krill yağı faydaları arasında yer alır.
  • Vücudun hormon dengesini korur.
  • Karaciğer sağlığını korur.
  • Cildi gençleştirir ve korur. Cilt kanseri riskini azaltır.
  • Adet öncesi sendromu belirtilerini azalttığı söylenmekte.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kan şekerini dengelemesi krill oil faydaları arasındadır.
  • Vücudun enerji seviyesini arttırır.
  • Hücrelerin yenilenmesine katkı sağlar ve yaşlanmayı geciktirir.
Diğer Yazı  Günlük Protein İhtiyacı Nasıl Hesaplanır?

Balık Yağı Mı Krill Yağı Mı

Krill yağının bilinirliğinin artması ile sık sorulan sorulardan biri de balık yağı mı krill yağı mı oldu. Krill yağında balık yağına göre 3 kat daha fazla Omega-3 vardır. Ayrıca balık yağı içeren haplar çiflik balıklarından elde edildiğinde içeriğindeki Omega-3 o kadar da faydalı olmayabilir. Krill yağı ise doğal ortamında yaşayan okyanus canlılarından elde edilir ve daha doğal bir Omega-3 kaynağıdır.

Aynı zamanda krill yağında kuvvetli DHA ve EPA asitleri ile hücreleri koruyan fosfolipidler bulunması krill yağının faydalarını arttırmaktadır.Krill oil ayrıca kendisine kırmızı rengi veren astaksantin sayesinde oldukça güçlü bir detoks ve anti-aging kaynağıdır. Bütün bunlar göz önüne alındığında krill yağı mı balık yağı mı sorusunun cevabı oldukça nettir. Ancak fiyatının da balık yağının fiyatından 3 kat daha fazla olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir.

Krill Yağı Yan Etkileri

Son dönemde faydaları ile sık sık gündeme gelen krill yağı yan etkileri nelerdir? Krill yağını yetişkinlerin kullanmasında herhangi bir sakınca görülmez. Ancak uzmanlar tarafından krill yağı kullanımının 3 aydan fazla olmaması gerektiği vurgulanılmaktadır. Beslenme desteği olarak kullanılan bu yağın yan etkileri ve zararları konusunda yeterince çalışma yapılmamıştır. Olası krill yağı yan etkileri:

  • Mide yanması.
  • Ağız kokusu.
  • Mide bulantısı.
  • İshal.

Ayrıca hamile bayanlar ve emziren annelerin kullanımı da tavsiye edilmez. Bunun nedeni emziren anneler ve anne adayları üzerindeki etkileri konusunda yeterli çalışmaların yapılmamış olmasıdır. Ayrıca deniz ürünlerine karşı alerjisi olanlar krill yağına da alerjik reaksiyon gösterebilir.

Bunların dışında krill yağı pıhtılaşmayı yavaşlatır. Bu nedenle herhangi bir cerrahi operasyon geçirecek olanlar, operasyondan en az 15 gün önce yağın kullanımını bırakmalıdır. Ameliyat yaraları iyileşene kadar da yağı kullanmamalıdır.

Diğer Yazı  Rivoclon 2 mg Kullananlar Yorumları
krill yağı faydaları
krill yağı faydaları

Krill Yağı Kullananlar

Her yeni çıkan ürün gibi birçok kişi krill oil hakkında da diğer kullananların izlenimlerini merak ediyor. Son dönemlerde sık sık duyulan krill yağının satan firmaların insanlara dayatması mı, yoksa gerçekten faydalı bir ürün mü olduğu konusunda birçok kişi şüphe ile yaklaşmaktadır. Krill yağı kullananlar tarafından yapılan yorumlar bu nedenle oldukça fazla merak uyandırmaktadır. Yazımızın en alt kısmındaki kullanıcı yorumları bölümüne krill yağı kullananlar tarafından görüş bildirilebilir.

Krill yağı hangi hastalıklara iyi gelir?

Krill yağı, genel olarak kalp sağlığını destekler ve kardiyovasküler hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca eklem sağlığını destekleyebilir ve iltihaplanmayı azaltıcı etkisi olabilir.

Krill yağı ne kadar süre kullanılmalı?

Krill yağı kullanım süresi, bireyin ihtiyaçlarına ve sağlık durumuna bağlı olarak değişir. Önerilen genel kullanım süresi, doktorunuzun veya sağlık uzmanınızın önerilerine göre belirlenmelidir. Herhangi bir takviye ürünü kullanmadan önce mutlaka sağlık uzmanınıza danışmanız önemlidir.

Krill oil aç mı tok mu?

Krill yağı, genellikle aç veya tok karnına alınabilir. Ancak, ürünün ambalajında ve talimatlarında belirtilen talimatlara uymanız önemlidir. Bazı kişiler, krill yağını tok karnına almanın daha iyi tolere edildiğini bulabilirken, diğerleri aç karnına almanın daha uygun olduğunu tercih edebilir. Yine de, en doğru kullanım şekli için doktorunuzun önerilerine başvurmanız önemlidir.

Krill oil kimler kullanamaz?

Krill yağı genellikle güvenli kabul edilir, ancak bazı durumlarda kullanımı uygun olmayabilir. Aşağıdaki durumlar, krill yağı kullanımına karşı bazı önlemler gerektirebilir:
Deniz ürünlerine veya kabuklu deniz hayvanlarına karşı alerjisi olanlar.
Kan pıhtılaşması bozukluğu olan veya kan sulandırıcı ilaçlar kullananlar.
Hamilelik veya emzirme döneminde olanlar.

Last Updated on 5 Temmuz 2023 by Saglikloji

Join the Conversation

7 Comments

  1. merhaba bende bu yağla henüz yeni tanıştım orflame direktörüyüm bizim katoloğumuzada yeni giren bir ürün geçen ay kendim ve eşim için aldım önce ben denemeliydim ki faydalarını anlatayım muhteşem bir ürün herkese tavsiye ediyorum gün içinde çok yorgun ve bitkindim kemik ağrılarım çok oluyordu çok enerjik ve sağlıklı hissediyorum eşim şeker hastası ilaç kullanıyoruz astaksantin alalı açlık şekerimiz 110 tokluk 130 oldu sevgiler

  2. says: Nuray

    Merhaba. Kendimi uzun zamandır halsiz hissediyordum. Doktor tavsiyesi üzerine krill oil aldim. Krill oil’i sadece 5 gündür kullanmama rağmen daha enerjik hissediyorum. Ve kesinlikle tok tutuyor. Şuanda benim bedenimde hissettiğim değişiklikler bunlardan ibaret.Hoşçakalın.

  3. says: orhan demir

    Krill yağındaki epa/dha miktarı, balık yağının yarısından bile azdır. Krill yağının balık yağına göre bir çok artısı olmaktadır.

  4. says: izel

    canım merhaba, bende bu sabah içtim ve çok kötüyüm. Midem bulanıyor geyiriyorum ağzıma iğrenç bir tat geliyor. senin nasıl geçti taktik verir misin nasıl oldun şimdi?

Leave a comment
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir