Zayıf Bebek Nasıl Kilo Alır Bebeğim

zayıf bebek nasıl kilo alır
zayıf bebek nasıl kilo alır

Zayıf Bebek Nasıl Kilo Alır

Bebek sahibi olduktan sonra sorumluluk ve yoğunluğun için de bir telâşeyse düşen annelerin en büyük sıkıntısı ise her ay ne kadar kilo aldıklarıdır. Özellikle zayıf dünyaya gelmiş ya da aylık kilo alımı çok fazla olmayan bebeklerin hem anneleri bu sıkıntıyı yaşar hem de çevreden birçok ekstra yapılabilecek bilgi ile doldurulurlar. Peki zayıf bebek nasıl kilo alır detaylıca görelim.

Bebekler Ayda Kaç Kilo Alır?

Erkek ve kız bebeklerin kilo alım tabloları birbirinden farklıdır. Fakat kilo alım hızları her ikisinin de ilk zamanlar daha fazla olup 9.aydan sonra daha da düşüşe geçer. İlk ay en az 600 gr alan erkek bebek 10 aylık olduğunda en az 250 gr alır. Kilo alımlarında en yüksek kilo alımları da en az alımlar kadar önemlidir.

Halk arasında kilolu bebeğin sağlıklı olduğu kanısı ise tamamen yanlıştır. Bu sebep ile çocuğunuza kilo alması için farklı ve sağlıksız besinler ile beslemeniz son derece yanlıştır. Unutmayın sağlıklı bebek kilolu olan değil, sağlıklı beslenendir.

Anne Sütü ile Kilo Alan Bebekler

Bebeklerin beslenmesinde en önemli nokta anne sütüdür. Özellikle ilk 6 ay boyunca anne sütü ile beslenmesi gelişimi açısından son derece önemlidir. Hatta 2 yaşına kadar anne sütü çok önemlidir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve obezitenin de en önemli koruyucusudur. Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde ilk aylarda fazla kiloların bebeğin şişman olması sorun değildir.

Anne sütü ile ilk aylarda alınan 2-3 kilonun hiçbir zararı yoktur

Annenin yorgun olması, dinlenmeye zaman bulamaması, yetersiz beslenmesi, su tüketiminin azalması gibi durumlardan dolayı ise sütte azalmalar yaşanır. Anne sütünün artması için iyi beslenip, su tüketimine dikkat eden anneler ise dinlenmeye zaman ayırmadıkları için aynı sıkıntıyı yaşar. İlk bebeğini kucağına almış olan annelerde ise sütüm az mı ya da yeterli mi diye sıkıntı yaşar. Bebeğin emme problemi yaşaması ise anne de süt ile ilgili sıkıntı yaşandığını düşündürür. Beslenmesine, su tüketimine ve dinlenmesine dikkat eden annelerin sütü, düzenli emzirmeye devam ederek daha da artar.

Bebeğinizin beslenme durumunu sürekli kontrol edip düzenli beslenmesine dikkat etmeniz gerekir. Özellikle ilk altı ay sadece anne sütü ile beslenen bebekler, özellikle gece uyandırılarak da beslenmesi gereklidir. Bebeğinizin kilosu düşük ise ve anne sütü ile düzenli olarak beslenmiyorsa genetik olarak zayıf olabilir. Bebeğin ishal olup olmaması da bu anlamda önemlidir.

Ek Gıdalara Geçiş

Bebekler 6 aylık anne sütü ile beslenme programları sonrasında ek gıdalar ile desteklenirler. Bu beslenmeleri için gerekli ve çiğneme yutma fonksiyonlarının gelişimi için de önemli bir uygulamadır.

bebeğim nasıl kilo alır
bebeğim nasıl kilo alır

Bebeğinizin ek gıdaya geçişinde vereceğiniz tüm gıdaların tuzsuz olması ve doğal olması oldukça önemlidir. Böbrek gelişimi tam olarak gerekleşmemiş bebeklere tuz yüklemesi yapmak sın derece yanlıştır. Bunun yanı sıra şeker ihtiyacı ise meyve su ve meyve püreleri ile giderilir. Meyve suları kesinlikle hazır alınmayarak evde sıkılır. Fakat meyve suyundan ziyade meyve püresi daha çok tercih edilen besin uygulamasıdır. Bunun yanı sıra yoğurdu ya da belli zaman sonra vereceğiniz sütü doğal ortamda yetişmiş olan hayvanların sütü ya da sütünden yapılmış olan yoğurdu seçmenizde bebeğin beslenmesi için önemlidir.

Beslenmesinde yoğurt ya da çorbaların ilk etapta azar azar verilmesi önerilip, ilave edilen meyve püresi ya da sebze pürelerinin de eklenmesi ile beslenmenin belli programda yapılması sonucunda kilo durumunda bir sıkıntı yaşanmaz.

Bebeğim Nasıl Kilo Alır

Bebeğim neden kilo almıyor diyorsanız ve bebeğim nasıl kilo alır doğru yöntemleri öğrenmek için öncelikle beslenmesine bakmalısınız. Eğer beslenmesi yerinde ve düzenli olmasına rağmen zayıf olan bebeğinizi doktora götürmeniz faydalı olacaktır. İshal, bağırsak kurdu, anemi, letarji, kusma, öksürük gibi belirtilerin olup olmadığına da dikkat edilmesi gerekir. Doktora bu anlamda yönlendirme yaparak kansızlık durumu olduğu ya da ishalinin bulunduğu bildirilmesi gerekir.

Diğer Yazı  İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri ve Tedavisi

Kimi bebeklerde olan iştah yoksunluğu da zayıf kalmalarına sebep olur. Bu durumlarda da doktora başvurarak ek olarak nelerin yapılabileceği öğrenilmelidir.

Last Updated on 25 Eylül 2021 by Saglikloji

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Demet

    Bebeğim 1 aylık ve 1. Ay sonunda 2 kg ve 200 gram aldı. Sadece anne sütü veriyorum. Konu zayıf bebek Nasıl kilo alır ama acaba bebeğim gazla kilo almış mı bu normal mi

Leave a comment
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir