İçindekiler
Öksürüğe Ne İyi Gelir
Öksürük, solunum yollarındaki yabancı cisimleri temizlemeye yarayan bir savunma mekanizmasıdır. Herkes zaman zaman geçmek bilmeyen öksürükler ile baş etmek zorunda kalıyor. Peki öksürük nasıl geçer bu yazımızda öğrenelim.
Öksürük, çoğunluk olarak göğüs, boğaz veya karın boşluğunda oluşan bir rahatsızlıktan dolayı nükseder. Bu zamanlarda hava değişimlerden dolayı en çok rastlanan rahatsızlık solunum yolları ve öksürük oluyor.
Geçmek bilmeyen öksürükler çeşitlidir. İlk olarak kuru öksürük olarak karşımıza çıkarlar. Bu soğuk algınlığı veya üst solunum yolları rahatsızlığının belirtisi olarak görülebilir. Çeşitli bakterilerin enfeksiyonlarının da belirtisi olabilir.
Öksürük Nasıl Geçer?
Öksürük, sıvı yetersizliği ve sigara kullanımından da kaynaklanabilir. Eğer; her şeyi yapmanıza rağmen geçmek bilmeyen öksürüğünüz varsa, öksürüğe ne iyi gelir diye düşünüyor iseniz; evlerinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz öksürük tedavisi için bitkisel çözümler vardır.
Her zaman kolaylıkla uygulayabileceğiniz doğal bitkisel ürünler öksürüğünüzü geçirmeye yardımcı olacaktır.
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer
Balgamlı öksürük genellikle kış aylarında kişiyi esir alır. Bu durum sürekli tekrarlayabilir. Kişi balgam çıkararak rahatlar ve genelde nefes almakta zorluk çeker. Bu öksürük türü;
sinüzit, astım ve zatürre gibi ciddi hastalıklarından belirtisi olabilir.
Öksürüğünüz balgamlı ve geçmek bilmiyor ise; bu durum canınızı sıkmaya başlamış demektir. Doktora gitmenize rağmen geçmeyen ve sürekli tekrar eden öksürüğünüz için evde doğal bitkisel ürünler ile tedavi edebilirsiniz.
Geçmek Bilmeyen Öksürük
Özellikle kış aylarında ortaya çıkan öksürükler, çoğunluk ile can sıkıcı bir hal alabiliyor. Soğukların etkisi ile solunum yollarının savunucusu olan öksürük kişilerde kendini belli ediyor.
Genelde öksürük pek önemseyen bir rahatsızlık. Herkes öksürüğün kendiliğinden geçeceğini düşünse de öksürükler hastalık değil, hastalık belirtisidir. Mutlaka uzmana başvurulmalıdır.
Eğer; uzmana başvurmanız halinde hala geçmeyen öksürüğünüz varsa, bunlar için evinizde kendinizin hazırladığı doğal bitkiler ile kendi kendinize tedavi edebilirsiniz.
Kuru Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler
Öksürüğünüzden kurtulamıyor iseniz; şifalı bitkilerden faydalanın. Bu şifalı bitkilerden bazıları; karabiber, bal, dut pekmezi, ıhlamur ve ayva yaprağıdır. Diğer şifalı bitkiler ise; elma kabuğu, zencefil, tarçın, limon ve kekiktir.
Herkesin evinde bu doğal bitkiler genel olarak bulunur. Elinizde olmayan bitkileri aktara giderek edinebilirsiniz. Öksürüğe iyi gelen bitkiler olarak sıralanan bu ürünleri evinizde kolayca uygulayabilirsiniz. Tedavinize destek olacaktır.
Öksürük için şifalı bitkiler
1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı balı karıştırıp yiyebilirsiniz. Ihlamur ve ayva yaprağını kaynatıp içebilirsiniz. 2 tatlı kaşığı dut pekmezini karabiber ile karıştırarak günde 1 defa yediğiniz takdirde boğazlarınızda rahatlama hissedeceksiniz.
Bir miktar kekik ve bal karışımını rahatlıkla deneyebilirsiniz, sonucu kendiniz de göreceksiniz. Elma kabuklarını zencefil, ıhlamur, tarçın ve limon ile kaynatıp içtiğinizde de boğazlarınızın rahatladığını göreceksiniz.
Balgamlı Öksürüğünüz Varsa Sizde Deneyin
Balgamlı öksürük için evinizde rahatlıkla uygulayabileceğiniz tedavinize destek vererek kurtulabileceğiniz doğal ürünler bulunmaktadır. Keçiboynuzu balgamınızı geçirecektir. Yarım litre suya 7-8 adet keçiboynuzu kırılmış bir şekilde atın ve kaynatın. Kısa sürede balgamlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Balgamlarınızdan kurtulmak için en etkili yöntem ve bitki budur. Zencefil ve nane çayını da öksürüğünüz için gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz. Bu doğal bitkiler tedavi sürecinizin hızlanmasına ve geçmesine destek olacaktır.
Sizde Şifalı Bitkilerin Desteği İle İyileşin
Karabiber çayı; kan dolaşımını ve balgam akışını hızlandırır. Öksürük için doğal antibiyotik niteliğindedir. Kekik ve bal karışımı üst solunum yollarına çok iyi gelir. Bronşit hastalığının destekleyici tedavisinde kullanabilirsiniz.
Tuz, limon ve karabiber karşımı ile C vitamininizi alırken, nefes alış verişlerinizde rahatlama oluşur. Öksürük için ideal karşımlar arasında yer alır. Ilık süt ve bal boğazınızda size rahatsızlık veren öksürük nedeniyle oluşan, gıcığın giderilmesine yardımcı olur.
Öksürüğe İyi Gelen Bitki Çayları
Öksürük denince akla ilk gelen bitki çaylarından birisi ıhlamurdur. Ihlamur içerisinde, iltihap giderici ve ağrı kesici özelliği ve tahriş önleyici özelliği bulunur. Zenginlik yönünden oldukça zengin şifalı içeriğe sahiptir. Öksürük gidermek için; günde 2-3 bardak ıhlamur çayı içebilirsiniz.
Taze Veya kuru ayva yaprağı da oldukça zengin içeriğe sahiptir. Öksürük için etki giderici özelliği vardır. Ayca yaprağının boğaz yolu enfeksiyonlarında kullanıldığı herkes için bilinir. Ancak; dikkat edilmesi gereken püf nokta ayva yaprağını tedavi için içerken şeker ilavesi yapılmamasıdır.
Taze ayva yapraklarını 3-5 dakika, kuru ayva yapraklarını 10-15 dakika demleyerek günde 2-3 kere tüketebilirsiniz. Ihlamur, bal ve ayva üçlüsünün çay olarak içilmesi de iyileşme yönünden oldukça büyük etki sağlıyor.
Doğal Karışımların Tedavi Edici Özellikleri
Zencefil, bal ve karanfil üçlüsünün tedavi edici doğal özellikleri bulunmaktadır. Öksürük için doğal karışımlardan oluşan karanfil, boğaz yolu iltihaplarında ve bakterilerin yol açtığı enfeksiyonlarda, ağrı hissini en aza indirgeyen özelliğe sahiptir.
Zencefil de iltihap giderici özelliği ile bilinir. 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı karanfil ve 1 çay kaşığı toz zencefil isterseniz limon da ilave ederek, günde 1-2 tatlı kaşığı içebilirsiniz. Öksürük için tedavi sürecinizde size büyük yararı olacaktır.
Ayva çayı yumuşatıcı özelliğe sahip olduğundan dolayı, 1 çay kaşığı parçalanmamış ayva tohumu 1 fincan su içerisinde 10 dakika kadar demlenerek içilebilir. Boğazınızda öksürükten dolayı oluşan gıcığı yumuşatarak, size rahatlama verecektir.
Toz karabiber ve bal karışımı ise; kanser düşmanı ve bağışıklık güçlendirici olarak biliniyor. Ancak; reflü ve ülser gibi rahatsızlıklarınız var ise bu çaydan sınırlı tüketmeniz sizin açınızdan daha faydalı olacaktır.
Doğal Ve Şifalı Bitkilerin Püf Noktaları
Öksürüğe iyi gelen bitki çaylarının bir kısmı kaynatılarak, bir kısmı ise demlenerek içilmelidir. Bu noktada dikkat etmeniz gerek ise; bitkilerin kök ve kabuk gibi kısımlarının kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama süresi 30 dakika olmalıdır.
Doğal bitkilerin yaprak veya çiçek gibi kısımları ise; demlenmeli ve bu süre 5-20 dakika olmalıdır. Bitki çayı hazırlarken taze su kullanılması püf noktalar arasındadır.
Yaptığınız bitki çaylarını saklayacak iseniz; kapalı kutulara koymalısınız. Saklanmak için ufalanan bitki çayları oksijen ile temasa geçtiğinde değişime uğrarlar.
Yaptığınız bitki çaylarının etkilerini görmek için ise; aç karnına tüketmelisiniz. Yemekten yarım saat önce veya 1-2 saat sonra içmeye özen gösterirseniz tedavinin olumlu sonuçlanması açısından fayda göreceksiniz.
Her bitkinin çayının olmadığının bilinmesi gerekmektedir. Bitki bileşenlerinin sıcak suya dayanıklı olması gerektiği için dikkat etmelisiniz. Öksürüğü tedavi edici doğal yöntemleri sunduğumuz bu yazımızdan faydalanabileceğiniz gibi doktora kontrolünde kullanacağınız ilaçlara destek tedavisi olarak önerilerimizi tercih etmeniz daha doğru olacaktır.
Last Updated on 1 Kasım 2016 by Saglikloji
hay be öksürüm vardı ordaki yazanların hepsini okudum ve aklımda tuttum ve hepsini bir rer bir rer yaptım sorna 1 baktım öksürük yok
sağol edeler